Аякс победи без проблеми Панатинайкос с 2:0 в мач от група G на Лига Европа. Българският национал Иван Иванов влезе като резерва за гръцкия гранд. Русия се появи на терена в 73-ата минута, когато замени Кристофър Самба. За домакините това беше 17-и пореден мач без загуба във всички турнири. Тимът от Амстердам е втори във временното класиране на холандското първенство. За последно падна от Ростов в плейофите за Шампионската лига на 24 август.

Аякс е сигурен за първото място в групата, има 13 точки, докато гърците остават на последно място с точка. Домакините доминираха напълно, като владееха топката в 66% от времето и контролираха събитията на терена. Датчанинът Ласе Шьоне откри в 39-ата минута, след като изпълни по перфектен начин пряк свободен удар. В 50-ата Кени Тете реализира с изстрел извън наказателното поле и фиксира крайното 2:0.


В другия мач от групата Селта и Стандард (Лиеж) завършиха 1:1 и имат по 6 точки. Белгийският отбор са втори в класирането с гол по-добра голова разлика. Всичко ще се реши в последните мачове от групата, в които Стандард ще приеме Аякс, а галисийците ще гостуват в Атина.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА