ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия обяви голям успех и се похвали с голям пробив в наложените ограничения на страната. Тя влязоха в сила преди близо 16 месеца във връзка с военните действия, които бяха предприети от руски военни формирования на територията на Украйна.

Президентът на Руския футболен съюз Александър Дюков обяви, че е договорен приятелски мач на националния отбор на страната срещу Катар, който ще се проведе през септември. Това ще бъде среща между представителните тимове на държавите, които бяха домакини на последните две световни първенства.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

След наложените ограничения срещу руски отбори и спортисти заради войната в Украйна „сборная“ проведе контролни срещи с Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Ирак. Далеч по-престижни мачове бяха отменени. Босна и Херцеговина и Камерун отказаха да излязат срещу Русия в официално насрочени срещи.

Александър Дюков обяви, че се търси още един съперник, който да играе срещу националния отбор на страната през септември. Той призна, че има трудности в тази насока.

„Има сериозен проблем с намирането на противници, тъй като повечето отбори са ангажирани с различни квалификации или пък категорично отказват да играят с нас до окончателното падане на рестрикциите. Въпреки това сме изготвили списък от десет отбора, които са готови да се изправят срещу Русия, но търсим удобни за тях варианти", коментира Дюков.

"За нас контролите са изключително важни, тъй като можем да направим реална преценка за състоянието на футбола в страната. Радваме се, че успяхме да направим пробив с мача срещу Катар, тъй като това е отбор с по-висока класа от тези, с които вече успяхме да се срещнем въпреки ограниченията“, допълни президентът на Руския футболен съюз.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!