Българският национал Иван Иванов е трансферна цел на руския Кубан. Шефовете на клуба от Краснодар вече са готови с конкретна оферта към колегите си от Партизан (Белград), научи БЛИЦ. Сръбският гранд стана шампион за пореден път и ще участва в Шампионската лига. Финансовите проблеми на "гробарите" обаче ги принуждават да продадат най-добрите си футболисти, за да закърпят бюджета.

"В Партизан са готови да разгледат всяка оферта от чужбина, защото финансовото положение в клуба е трагично. Играчите няколко месеца не бяха взимали заплати, готвеха и бойкот, обясниха запознати със ситуацията в Белград. - Кубан в същото време е един от клубовете с най-стабилен бюджет в руската Висша лига. Краснодарци няма да жалят пари за нови попълнения."

Кубан извоюва за първи път в историята си участие в евротурнирите. Шефовете на клуба стяган силна лятна селекция, за да си гарантират добро представяне в дебюта в Лига Европа. Емисари на Краснодар са гледали няколко мача с участието на Иван Иванов и в националния тим и в Партизан, и са останали доволни от изявите му. Освен това Ивелин Попов също е похвалил Русия пред своите началници. Новият треньор на "жълто-зелените", румънецът Доринел Мунтяну, вече е одобрил българина. Очаква се от Партизан да дадат отговор на офертата в близките дни. В момента Кубан е на подготовка в австрийското градче Бад-Тацмансдорф. Досега бяха освободени защитниците Лоло и Аделейе, тръгват си със сигурност още Козлов и Йонов. Трансферната цена на юношата на ЦСКА е 3 милиона евро, твърдят запознати.