Русия победи като гост Финландия с класическото 3:0 в световна квалификация и се доближи само на точка от лидера в група 4 на зона Европа – Германия. Домакините започнаха срещата доста нервно и още в 9-ата минута Калио си изкара жълт картон. В 23-ата минута Русия откри резултата след точен изстрел на Александър Кержаков. До края на полувремето авансът от един гол за гостите се запази.

След почивката възпитаниците на холандския специалист Гуус Хидинк продължиха да доминират от отново чрез Кержаков в 53-ата минута дръпнаха с 2:0 в резултата. Крайното и класическо 3:0 за Сборная оформи Константин Зирянов в 71-ата минута на срещата. Така интригата за победителят в групата се завърза и се очаква наистина титаничен сблъсък в между Русия и Бундестима, воден от Йоахим Льов.

След тази си победа Русия остава на второ място във временното класиране на групата с актив от 15 точки, докато лидерът Германия, на който му предстои гостуване в Москва до края на квалификационния цикъл. Със загубата си пък Финландия на практика загуби шансове за класиране на Мондиал 2010 в ЮАР, въпреки че със своите 10 точки продължава да е на трето място в групата. /БЛИЦ