Бившият руски национал Алексей Смертин е заплашен от попадане в затвор, тъй като е избягал от мястото на катастрофа. Инцидентът е станал на 18 ноември вечерта.

44-годишният бивш съотборник на Светослав Тодоров в Портсмут е ударил колата на свой съсед при напускането на паркинг. Вместо да изчака собственика на пострадалия автомобил, Смертин оставил бележка, че ще поеме разходите по ремонта.

Бившият халф обаче не взел под внимание, че може да има скрити щети. Оказало се, че автомобилът на съседа му е бил в условия на лизинг. Заради това може да бъде ремонтиран само в специализирани автосервизи, а сметката излязла 300 000 рубли (4200 евро).

Заради внушителната сума за ремонта видеото с катастрофата ще се разглежда от служителите на руската пътна полиция. Според закона Смертин е заплашен от затвор за 15 дни и лишаване от шофьорски права за 18 месеца.

Алексей Смертин има 55 мача за националния отбор на Русия. В Европа той е известен с изявите си за Бордо, Челси, Портсмут, Чарлтън и Фулъм. Освен това е играл още за Локомотив (Москва), Динамо (Москва) и др. В момента бившият халф е директор по регионалната политика на Руския футболен съюз.