Александър Бородюк пое казахстанския гранд Кайрат. За последно руският специалист беше начело на Торпедо (Москва). Преди това Бородюк беше помощник-треньор в “Сборная” при холандските легенди Гуус Хидинк и Дик Адвокаат.

Това е Бородюк:
* Александър Бородюк е едно от най-големите имена в руския футбол през последните 25 години. Най-силният период в кариерата му е свързан с Динамо (Москва), с който печели купата на СССР и става 2 пъти голмайстор на първенството. С екипа на столичния гранд записва 187 мача и вкарва 57 гола.
* През 1988 г. Бородюк става олимпийски шампион в Сеул.
* През 1989 г. Саша е продаден в намиращия се тогава във Втора Бундеслига Шалке 04 заедно с украинеца Владимир Лютий. Двамата стават първите играчи от СССР, подписали договори с отбор от ФРГ. В първия си сезон при "миньорите" Бородюк става втори голмайстор на тима с 16 попадения. Следващия сезон Шалке се връща в Бундеслигата, а Александър става голмайстор на отбора с 13 гола. В Бундеслигата резултатността на Бородюк се свежда до 6-7 гола на сезон, а и конкуренцията на поста му се усилва.
* През януари 1994-а е продаден на Фрайбург за 500 000 марки. Там обаче Бородюк е резерва и не успява да покаже най-доброто от себе си.
* През 1996-а е даден под наем на Хановер 96.
* През 1997-а Юрий Сьомин го привлича в Локомотив със свободен трансфер. С Локо Бородюк играе полуфинал за КНК и става вицешампион на Русия. Успява да стане член на Клуб 100 и Клуб "Григорий Федотов". След това играе по 1 сезон за Торпедо-ЗИЛ в Първа дивизия и за Криля Советов.
* Приключва кариерата си на 39 г. Треньор е бил в Самара, а от 2002 г. е на работа в Руския футболен съюз.