Легендата на руския футбол Александър Мостовой посъветва треньора на Спартак (Москва) Масимо Карера да разчита повече на българския национал Ивелин Попов. Спартак се раздели с голямата си звезда Куинси Промес, който се присъедини към испанския Севиля. Именно в лицето на Попов Мостовой вижда евентуален заместник на напусналия Промес.

“Спартак има дълбочина в състава, но е трудно да се каже кой ще бележи по 12-13 гола на сезон като Промес. Това може да е Ивелин Попов, но за целта трябва да получава повече доверие от треньора. Колкото до Куинси - в Севиля няма да му е лесно, едва ли ще му подарят място сред титулярите просто така”, казва Мостовой.

В същото време Карера се оправда, че не пуска редовно Попов в игра с лимита за чужденци. Според правилника задължително на терена трябва да излизат по петима руски играчи.

Именно това е спънало селекцията на Спартак, тъй като отборът не е могъл да привлече качествени местни играчи за двата фланга на отбраната.

“Не мога да пусна всички едновременно. Ако намерим вратар и цяла защита с руски паспорти, то ще се появят варианти. Шегувам се. Важното е всеки играч на Спартак да получава своето време на терена”, коментира Карера.