Въпросът с финансовите задължения, които Руският футболен съюз има към селекционера на националния отбор Фабио Капело, ще бъде разгледан на заседание на Изпълнителния комитет на организацията на 30 октомври. Това съобщи пред агенция ИТАР-ТАСС Сергей Степанин, който е част от този орган. Капело не получава заплата от РФС вече четири месеца, а договорът му изтича през 2018 година.

"Аз ще присъствам на заседанието на Изпълкома. И на него ще се разглеждат няколко въпроса, но главният е финансирането на организацията. Скоро в Русия ще се проведе Световно първенство. Доколкото знам, преди самото заседание ще има заседание и на наблюдаващия съвет на организационната структура "Русия 2018". Затова РФС е длъжен да реши всички тези финансови проблеми. Ще разгледаме и дълговете, които имаме към Фабио Капело", категоричен е Степанин.

Трябва да се подчертае, че въпреки трудностите, Капело не поставя въпроса за дълга на руснаците и се старае да върши работата си по най-добрия начин. Националният отбор на Русия регистрира две равенства по 1:1 в последните две европейски квалификации - като гост на Швеция и като домакин на Молдова.