Руските грандове са притеснени от икономическата ситуация в страната и скока в цената на западните валути. Днес едно евро се обменяше за 100 рубли, а цената на долара беше около 80 рубли.
 
„Ситуацията е тежка за всички. Ние сме длъжни да продължим напред. Ще търсим възможности. Ако не можем да използваме скъпоструващи футболисти, ще залагаме на нашите юноши“, заяви президентът на Динамо (Москва) Борис Ротенберг.
 
„Важното е да не настава истерия във футбола и да продължим да работим нормално. Ръстът в цената на еврото ще окаже влияние и футболът не е изключение. За момента не можем да направим нищо за увеличаване на финансираните на клуба. Дали сме предложение на РЖД, чакаме решението. Как ще оцеляваме в такава обстановка? Попитайте правителството“, коментира президентът на Локомотив (Москва) Олга Смородская.
 
„Работим в рубли, тъй като печалбата ни се изчислява в рубли и в такива пари са приходите ни. Ще разгледаме предложението на Локомотив. Няма да спрем да финансираме клуба. Едва ли ще има увеличение, но със сигурност няма да има и намаление“, обяви президентът на РЖД Владимир Якунин.