Разбилият се на летище Внуково самолет Ту-204 на компанията Red Wings е возил руския национален отбор по футбол. Машината е била използвана от Сборная на път към Европейското първенство през 2008 г. в Австрия и Швейцария. Както е известно, до момента четири са жертвите на самолетната катастрофа на “Внуково”.

Тялото на капитана е било открито изхвърлено недалеч от самолета, а вторият пилот почина в линейката на път за болница. В самолета са летели само членовете на екипажа, а пътници е нямало. Първите два трупа бяха открити още в началото на огледа. Телата са на една от стюардесите и на бордовия инженер.

Останалите четирима членове на екипажа са пострадали тежко и са с наранявания и счупвания на крайници, глави, гръбначни стълбове. Те са били откарани в реанимациите на две различни болници.

Напомняме, че на път от Чехия за Москва авиолайнерът Ту-204 се разби на летище “Внуково” при опит да направи аварийно кацане заради пожар на десния си двигател.

При приземяването си в 16.35 московско време самолетът е излязъл извън пистата, пробил е заградения периметър, разпадайки се на части. Носът му е рухнал на Киевско шосе, блокирайки движението за часове.