Хайдук (Сплит) приема Зенит (Санкт Петербург) в четвъртък в мач от Лига Европа, а двубоят е само повод за поредната война между феновете.
 
Сръбският в. “Курир” твърди, че навиячи на всички отбори от Белград вече са се договорили с колегите си от Русия и ще пътуват за Сплит. Те ще подкрепят Зенит, където играят националите на Сърбия Данко Лазович и Александър Лукович.
 
Навиячите и привържениците на Зенит са се обединили и готвят сериозна битка с представителите на фенската групировка на Хайдук – “Торсида”.
 
“Не е тайна, че има православно обединение срещу хърватите. Не искам да разкривам детайли, но сме готови да срутим и запалим Сплит”, разкрива фен на един от белградските клубове пред “Курир”.
 
“Торсидата”, която се е обявила за най-старата фенска групировка в Европа (основана на 28 октомври 1950 г.), също няма да стои със скръстени ръце. Хърватите са решени да си отмъстят за нападенията на руските ултраси преди мача между двата тима в Санкт Петербург преди две седмици.
 
“Само да дойдат. Може всички сърби и руснаци да пристигнат в Сплит, но няма да си тръгнат живи от нашия град”, твърди само една от многобройните закани в интернет форумите на феновете на Хайдук.
 
Сплитската полиция също призна, че се готви усилено за мача. През уикенда, след мача между Хайдук и Хърватски драговоляц, зад северната трибуна на стадион “Полюд” ултрасите на домакините са изпробвали мощта на няколко бомбички./БЛИЦ