ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Масов бой между руснаци и украинци се е провел в турския хотел „Роял Сегинус“ в Анталия, информира телеграм-каналът „Baza”.

Според информацията, екшънът се е състоял на 13 февруари, когато представители на украинския Минай са заставили шеф на Шинник (Ярославъл) на изпее химна на Украйна.

Руснакът предложил на хората на Минай да се разберат с физически сблъсък. След като излезли от хотела, започнали сбиването си. Малко след това се намесили служители на хотела, които разтървали участниците.

При друг инцидент между двата клуба украинец е направил забележка на подпийнал руски футболист да се държи възпитано с персонала. Руснакът обаче отказал да се извини и бил ударен от украинеца. Пострадалият обаче извикал свои съотборници, за да потърси саморазправа, но същото направил и играча от Минай. В мелето се включили и хора от щаба на тима, които явно са взели надмощие. За аранжимент на инцидента други украински футболисти пуснали от телефоните си песента "Да помогнем на Въоръжените сили на Украйна".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Впоследствие футболисти на украинския клуб са пребили защитника на Шинник Даниил Петрунин в асансьора. Футболистите на тима от Ярославъл тръгнали да отмъщават и започнал нов масов бой, заради който били извикани автомобили на полицията и спешната помощ. Пред хотела е назначен постоянен патрул.

„Не мога да разбера как в хотела се озоваха украинци. Когато резервирахме местата си, наше задължително условие беше в него да няма представители на отбори от Украйна“, коментира генералният директор на Шинник Сергей Кулаков.

Съобщава се, че играчи на Шинник имат рани по лицата, счупени пръсти и подозрения за фрактури на ребрата. Трима представители на Минай пък са с умерено сериозни травми.

Твърди се, че на помощ на футболистите от Ярославъл са се притекли техни колеги от Енисей (Красноярск) и Факел (Воронеж), които са настанени наблизо. Те обаче не са били допуснати в хотела. За момента украинският и руският клуб остават в един хотел. Шинник е на третия, а Минай на първия и след два дни си тръгва от Турция.

Както е известно, Украйна и Русия се намират в продължаващ почти една година военен конфликт. В резултат на инвазията на руската армия на украинска територия всички руски футболни отбори бяха извадени от международните турнири.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram