Нов скандал по оста Терек (Грозни) националния отбор на България е на път да се разрази. Причината е халфът на руския тим Благой Георгиев. Футболистът се контузи часове преди мача със Сърбия и стана ясно, че е скъсал мускул. Заради травмата Благо ще отсъства два месеца от терените, което вбеси боса на Терек Рамзан Кадиров. Ръководството на руския клуб ще настоява да получи неустойка от БФС заради контузията на Благо, който е един от лидерите на Терек и минава за любимец на богаташа Кадиров. Въпреки че до края на първенството на Русия остават два кръга, президентът на Терек държи да получи неустойка в размер на две заплати.

В сградата на БФС вече е пристигнало писмо от чеченския клуб. По информации от руската преса Благо получава 60 000 долара месечно и ако УЕФА нареди, БФС ще трябва да се бръкне със 120 000 долара. Това обаче е малко вероятно предвид досегашната практика на евроцентралата. От Терек са пратили вчера копие на писмото до УЕФА и ФИФА.

Руснаците били бесни, тъй като за втори път през последната година Благо се контузва тежко при лагер на националния отбор. Кадиров и треньорското ръководство убеждавали Благо да не пътува изобщо за контролата със Сърбия, защото наскоро се възстанови от последната операция, но той ги отрязал./БЛИЦ