Шампионът Зенит (Санкт Петербург), ЦСКА (Москва), Динамо (Москва) и Сочи подадоха колективна жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА да отстрани руските клубове от европейските клубни турнири.

"Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от руската Висша лига - Зенит, Динамо и Сочи, подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 2 май 2022 г. за отстраняване на руски клубове от европейските турнири", обявиха официално от московския ЦСКА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Европейската централа реши да извади и националните отбори на страната от международния календар за сезон 2022/2023. Така руските тимове не могат да участват в европейските турнири, Лигата на нациите, Европейското първенство до 21 години, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световното за жени 2023.

"Всички клубове искаме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен. ЦСКА се стреми да играе в европейски турнири и ще се бори за призовите места в първенството до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е свързано с кратките срокове за обжалване на определени решения на УЕФА - 10 календарни дни", добавиха от пресслужбата на руския гранд.