Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели, че предстоящото дерби на Манчестър е перфектното начало на новия сезон. В неделя от 16:30 часа "червените дяволи" се изправят на "Уембли" срещу враговете си от Сити в спор за трофея "Къмюнити шийлд". Сблъсъкът между шампиона и носителя на ФА Къп ще бъде предаван директно по "Диема".

"Дерби с Манчестър Сити е най-добрият старт на сезона. Дори не се бях замислял за това, докато преди няколко вечери не чух по телевизията някой да казва, че е възможно това да бъде най-добрият мач за "Къмюнити шийлд" досега. Страхотно е да започнеш предсезонната подготовка, знаейки, че в края - след толкова много работа, преди да започнат мачовете от новия сезон, има дерби на Манчестър. Това е перфектното начало. Няма как да има по-добра мотивация да почнеш сезона с гръм и трясък", смята Рууни.

"Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Ливърпул и може би Тотнъм ще започнат кампанията с мисълта за титлата. Всичко, което можем да направим, е да подобряваме играта и да се опитаме да защитим трофея си", добави звездата на "червените дяволи".

"Когато си в клуб като Манчестър Юнайтед, знаеш много добре какви са целите - искаме да спечелим Висшата лига, Шампионската лига и двете купи. Надявам се да го постигнем", заяви още Уейн Рууни.