Уейн Рууни има желание да напусна "Олд Трафорд" и да подпише с Челси, като основната причина за това е Жозе Моуриньо, пишат медиите в Англия. Според тях да работи с португалеца е мечта на нападателя, а освен това тойе в лоши отношения с новия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс.

Индиректен апел към Рууни да премине в Челси направи съотборникът му в националния отбор на Англия Ашли Коул. Той каза, че възможността да се работи под ръководството на Жозе Моуриньо не е за изпускане.

"Когато пред мен се отвори възможността да работя за Жозе, аз веднага я сграбчих. Той е страхотен мениджър. Истинско удоволствие е да се работи с него. Той неведнъж доказа колко добър специалист е и спечели много различни трофеи с различни клубове. Страхотен мотиватор е и има способността да кара всеки един от футболистите си да е отдаден на клуба във всеки един момент", заяви Коул.

Миналата седмица Челси отправи официална оферта на стойност 23 млн. паунда за Рууни, но тя беше отхвърлена. Според „Дейли Мейл” в близките няколко дни Челси ще отправи нова подобрена оферта, но таванът ще бъде 30 млн. паунда.