Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че мечтае за трофей с националния отбор. Той сподели, че се чувства достатъчно опитен за да поведе съотборниците си към нови успехи.

“Дойде времето да покажа, че съм с голям стаж в отбора и че мога да бъда лидер на тима. Разбирам, че всички очи са вперени в мен и нямам проблем с това. Да се надяваме, че в близко бъдеще ще ме хвалите след края на някой турнир, в който сме спечелили трофея. Това ще бъде прекрасно за всички", коментира Рууни.

Той призна, че се възхищава от лидерските качества на Ерик Кантона. Французинът е бил обединяващата фигура в Манчестър Юнайтед, а сега Рууни иска да поеме тази роля в съблекалнята на “трите лъва”.

“Имаме много млади играчи в отбора. Винаги се опитвам да говоря с тях и да им давам съвети. Винаги си спомням какво казва сър Алекс Фъргюсън за ролята на Ерик Кантона и колко много е помагал на младите футболисти в Юнайтед. Това е нещо, което мога да се опитам да правя в националния отбор на Англия. Да се надяваме, че и аз ще успея да им помогна да дадат най-доброто от себе си", продължи нападателят.

Той не спести и критиките към самия себе си за досегашното си представяне в тима.

“Искаше ми се да бях играл по-силно за Англия досега. Бих иска да знам защо не се получава, каквато и да е причината, защото винаги съм работил здраво и съм давал всичко, на което съм способен. Връщайки се назад към мачове и турнири, зная, че мога да играя по-добре. Преди всеки следващ мач съм уверен, че ще играя добре. Не бих позволил предишни турнири или мачове да ме разконцентрират. Мисля, че мога повече, но честно казано, целият отбор може повече. Няма да спечеля сам даден турнир. Целият отбор трябва да играе силно. Вярвам, че можем да го направим и да триумфираме на голямо първенство", завърши Рууни.