Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е с контузия след финала за Карлинг Къп. Намиращият се в страхотна форма нападател за пореден път спаси “червените дяволи”, след като се пови като резерва на мястото на Оуен и вкара победния гол за крайното 2:1.

Нападателят е под сериозна въпросителна за контролата на Англия срещу Египет в сряда на “Уембли”. Сър Алекс потвърди след края на двубоя срещу Астън Вила, че Рууни има болки в коляното. Футболистът ще се присъедини към лагера на Фабио Капело тази вечер, но ще бъде прегледан от лекарския щаб.

Сър Алекс заяви, че Уейн е имал болки още през седмицата и затова го е оставил на резервната скамейка, предпочитайки титуляри Бербатов и Оуен.

Притесненията около евентуална травма на Рууни създават напрежение на “Олд Трафорд”, а и в националния тим.

Самият нападател заяви, че приема спокойно огромния натиск, който идва от факта, че е толкова важен играч за Юнайтед и националния тим на Англия.

“Не чувствам никакъв натиск или тежест. Ако трябва да бъда честен, натиск има върху мен, откакто бях на 16 години, така че съм свикнал. Моята работа е да вкарвам голове. Кристиано имаше 42 за един сезон, но аз не искам да се сравнявам с него, а просто да допринасям за спечелването на медалите. Ако вкарам също 42 попадения, ще бъде страхотно, но още по-добре е Манчестър Юнайтед да печели купи”, каза Рууни./БЛИЦ