Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вярва, че отборът има сили да спечели шампионската титла независимо от лошия старт на сезона. В неделя срещу Ливърпул "червените дяволи" спечелиха с 3:0 срещу Ливърпул и благодарение на шестата си поредна победа се изкачиха до третото място. Селекцията на Луис ван Гаал е на само 8 точки от лидера Челси.

"Мисля, че трябва да вярваме в шансовете ни за титла. На само 8 точки сме от първото място, а предстои сгъстен график. Ако успеем да спечелим мачовете си, а останалите имат лоши резултати, всичко ще бъде наред. В нашия тим има много нови момчета, но това не е първият път, в който се намираме в такава ситуация. Мисля, че моят, на Карик и Флетчър опит ще им бъдат от голяма полза", коментира Рууни.

"Гледах два мача на Челси през този сезон, в които не играха добре, но пък печелеха. Трябва да се опитаме да бъдем постоянни и ако го направим, тогава ще бъдем уверени и няма да има проблем да побеждаваме", добави той.

Капитанът отдаде и значимото на своя съотборник Давид де Хеа. Испанецът е козът на Юнайтед от началото на сезона, благодарение на който отборът успява да печели.

"Той е най-добрият вратар в света. Показва чудесна форма, а спасяванията му са невероятни. Едвин ван дер Сар записа най-успешните си години с екила на Манчестър Юнайтед. Давид има голямо бъдеще пред себе си. Ако продължи да работи усърдно, няма да има проблем с представянето си. Не е лесно да застанеш на вратата на Юнайтед, когато си на 20 години. И то в опит да замениш Ван дер Сар. Бяхме наясно, че Де Хеа се нуждае от време и той се справи. Първите шест месец, може би година, бяха трудни за него. Но положи много усилия и резултатът е на лице."