Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни заяви, че е доволен от позицията, на която мениджърът Алекс Фъргюсън го поставя в последно време. И при победата срещу Марсилия с 2:1, която класира “червените дяволи” за 1/4-финалите в Шампионската лига, 25-годишният Рууни игра поддържаща роля зад 22-годишния мексиканец Хавиер Ернандес.

"Той се движи много добре и затова аз играя на тази позиция. Тя е същата, като в началото на кариерата ми. На мен ми е приятно и за радост, той е страхотен реализатор. Не е често срещано нападателите да играят много с топката. Тази вечер се наслаждавах", сподели Рууни.

"Планът ни за мача бе да ги атакуваме още през първото полувреме и да вкараме един или два гола. Успяхме да вкараме един и го задържахме до почивката. Накрая нямахме късмет да получим такъв гол. Радостни сме, че се класирахме за 1/4-финалите. Беше труден мач, знаехме, че те ще подходят по-твърдо и с много мощ. Ние обаче заслужавахме победата. Който и да се падне в следващия кръг, сме уверени, че можем да победим", допълни английският национал. /БЛИЦ