Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е оптимист за днешното гостуване на Милан от Шампионската лига. Първият 1/8-финален сблъсък между двата отбора е тази вечер от 21:45 часа на "Сан Сиро". Явно поражението от Барселона с 0:2 на финала в последното издание на Шампионската лига е наранило доста Рууни, който обещава да помогне много на "червените дяволи" да се качат отново на европейския клубен връх.

Може би учудващо нападателят все още не е вкарал гол в Шампионската лига този сезон, въпреки че вече има 23 попадения на домашната сцена. Рууни се надява тази вечер да реализира във вратата на Милан.

"Те са много опитен отбор. Два пъти успяха да ни елиминират в последните години, но сега може би е дошъл моментът да вземем реванш", закани се Рууни.

"Опасни са при статични положения с играчи като Зеедорф, Пирло и Бекъм, а и Пато е много опасен. Винаги са способни да измислят нещо нестандартно", добави английският национал.

"Миналата година бяхме много доволни, че успяхме да се класираме за финала, но чувството след загубата от Барселона бе наистина ужасно. Още съм наранен и мотивиран това да не се повтори", каза още Рууни.

"През 2008 година успяхме да спечелим трофея в Москва и тогава изживях може би най-великият момент в кариерата си, така че сега искам отново да изпитам тази радост", добави Рууни, който не очаква лесен мач срещу Милан, след като вече има две загуби от "росонерите" - през 2005 и 2007.

"В тези мачове от Шампионската лига знаеш, че трябва да се възползваш от шансовете, които ти се откриват, защото не е ясно кога ще имаш друга възможност да направиш нещо голямо", сподели още Рууни.

Нападателят изтъкна, че се радва от възможността да поеме повече отговорност след напускането на Кристиано Роналдо.

"Радвам се, че това е така и мисля, че се справям добре. Винаги давам всичко от себе си", завърши нападателят на Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ