Нападателят на Англия Уейн Рууни може да пропусне следващата квалификация за Евро 2012 срещу Швейцария, заради проблемите в личния си живот. По-рано през деня се появиха информации в английските медии, че Рууни е изневерявал на съпругата си Колийн с проститутка миналата година. В изданията се пише, че Капело може да остане без голямата си звезда заради скандалите от последните часове.

Все пак от Английската асоциация твърдят, че очакват Рууни да се качи на самолета за Базел и да бъде на разположение на селекционера за мача срещу Швейцария. Нападателят бе в основата на победата срещу България с 4:0 преди няколко дни и е твърд титуляр в селекцията на Капело заедно с Джърмейн Дефоеу.

Специалистът не може да разчита на Питър Крауч и Боби Замора, които са контузени и така изборът му в атака е сведен до минимум. Капело със сигурност ще трябва да се справя и без защитника Майкъл Доусън, който ще бъде извън игра около два месеца заради контузия, която получи срещу България. На негово място ще бъде избран някои от Матю Ъпсън, Фил Ягиелка или Гари Кейхил. Както е известно, от състава заради травми по-рано отпаднаха Джон Тери и Рио Фърдинанд./БЛИЦ