Уейн Рууни ще бъде напълно възстановен за Мондиал 2014 в Бразилия, който започва в средата на юни. 28-годишният нападател на Манчестър Юнайтед получи разтежение в слабините и не игра в последните мачове за сезона на 20-кратния шампион на Англия.

Рууни за трети път ще облече екипа на английския национален тим на световно първенство. В Германия през 2006 година и в Южна Африка четири години по-късно голмайсторът не успя да разкрие потенциала си, но е мотивиран да го направи в Бразилия.

"На предишните световни първенства имах проблеми с физическата форма и трябваше да се справям с тях. Този път наистина се чувствам добре. Погрижих се да бъда напълно здрав за Мондиал 2014. Ще бъда готов и вече гледам напред. Наистина искам да бъда здрав на 100 процента и да тренирам пълноценно преди началото на груповата фаза", заяви Рууни.

Той имаше проблеми с контузии в навечерието на предишните две световни първенства през 2006 и 2010 година. Англия е в група "Д" с отборите на Италия, Уругвай и Коста Рика. Уейн Рууни има 38 гола в 89 мача с екипа на английския национален отбор.