Има вероятност нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни да вземе участие в предстоящата европейска квалификация на Англия срещу Черна гора на 12 октомври. Това обяви мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън.

През седмицата стана ясно, че футболистът би трябвало да отсъства около 3 седмици от игра, но срокът би могъл да бъде намален и той да се завърне след десетина дни.

"Уейн тренира от вчера и иска да играе утре срещу Съндърланд. Все пак трябва да взема предвид, че тази травма го тормози от известно време, а той игра въпреки нея. Смятам, че ако почива около седмица, ще бъде готов, а тъй като следващия уикенд нямаме мач от Фабио Капело зависи дали ще го вземе в националния отбор", заяви Сър Алекс.

Това поставя участието на Рууни в утрешния мач със Съндърланд под въпрос. Пол Скоулс и Райън Гигс със сигурност са аут поради травми, а състоянието на Рио Фърдинанд, Майкъл Карик и Андерсон ще бъде следено внимателно, тъй като срещу Валенсия (1:0) през седмицата тримата се завърнаха в състава след продължителни контузии. /БЛИЦ