За трета поредна година любителите на футбола у нас ще могат да се насладят на футболна самба - първенството на Бразилия. След като всички европейски първенства приключват до седмица, в Южна Америка ще започнат да се вихрят страстите на зеления терен.

Първенството Бразилейро стартира този уикенд, 8 май, и ще завърши чак през декември. Пауза ще има единствено един месец, когато ще се състои световното първенство в ЮАР - от 11 юни до 11 юли.

Преките излъчвания на срещите от Бразилия ще бъдат с обичайните си часове - в събота от 00.30 и в неделя от 22.00 часа българско време, а всеки петък от 22.00 ще има обзорно предаване, в което ще можете да видите всичко най-интересно, което е станало през седмицата в Бразилия.

Преките предавания на Евроком вече стартираха преди две седмици, като зрителите имаха възможност да видят двата финала от щатското първенство на Сао Паоло - Паулиста. Сантос спечели трофея след успех с 3:2 като гост на Санто Андре и загуба със същия резултат на своя "Вия Белмиро". "Светците" обаче триумфираха, тъй като в редовния сезон в Паулиста имаха по-добри показатели от своите противници, финиширайки първи.

Шампионът Фламенго ще се изправи в първия кръг срещу един от най-успелите тимове Сао Паоло, а следващата седмица феновете на футбола ще могат да се насладят не на два, а на три мача от бразилското футболно първенство.

Освен Роналдо и Адриано, които се завърнаха през миналия сезон в Бразилия заедно с Вагнер Лав и Фред, зрителите вече ще могат да гледат и Роберто Карлуш и Робиньо.

Програма за първите срещи, които Евроком ще излъчи пряко:

8 май, 00.30 часа, Ботафого - Сантос

9 май, 22.00 часа, Фламенго - Сао Паоло

15 май, 00.30 часа, Сао Паоло - Ботафого

16 май, 22.00, Гремио - Коринтианс

16 май, 00.30 часа, Вашку да Гама - Палмейрас