С човек по-малко Лил победи гостуващия Нант с 2:0 в среща от втория кръг на френската Лига 1 и записа първия си успех за сезона.

Попаденията отбелязаха Джонатан Дейвид в 66-та минута и Адам Унас в добавеното време, а домакините останаха в намален състав в 78-ата минута, когато директен червен картон получи Александро Рибейро.

Дейвид откри резултата, след като вкара отбита от вратаря на Нант Реми Декамп топка, който спаси удар с глава на Реми Кабела. Канадският нападател уцели и гредата след удар от границата на наказателното поле в 43-ата минута.

Домакините играха с човек по-малко след 79-ата минута, след като Алешандро получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу резервата на Нант Кадер Бамба. Но Унас подпечата победата с попадение в четвъртата минута на добавеното време.

Вратарят на Лил Люка Шевалие запази мрежата си суха, като спаси удар на Бамба в 75-ата минута, отрази пряк свободен удар на Мостафа Мохамед в 81-ата и отказа Самюел Мутусами в добавеното време.

В други срещи Льо Авър загуби домакинството си на Брест с 1:2, Лориен и Ница завършиха 1:1, а Реймс победи Клермон с 2:0.

По-късно днес ще се изиграят още два мача от втория кръг - Монако - Страсбург и Ланд - Рен.