Трансферът на Садио Мане от Ливърпул в Байерн изглежда върви все по-сериозно към финализиране. Треньорът на баварците Юлиан Нагелсман е провел телефонен разговор с 30-годишния сенегалски национал, съобщава „Скай Спортс“.

Офанзивният футболист е останал трогнат от беседата с 34-годишния специалист. Според запознати, Нагелсман се е поинтересувал от предпочитаната позиция за игра на Мане. Африканецът в типичния си скромен стил е отговор: „Ще играя там, където ме поставиш“.

От своя страна треньорът на Байерн бил удивен от поведението на Садио Мане, който не само е изразил готовност да се подчинява на интересите на клуба, но и не е проявил никакви претенции, отговарящи на качествата му на световна футболна звезда.

Сенегалецът вече изрази желанието си да премине при баварците. Счита се, че той вече е договорил личните си условия по тригодишен договор. Единствено остава Байерн и Ливърпул да се разберат за цената. Англичаните вече отхвърлиха две оферти на германския шампион.

Грандът от Мюнхен първоначално предложи 25 милиона евро и 5,5 милиона бонуси при определени постигнати успехи. Тимът от „Анфилд“ настоя за 50 милиона. След това Байерн прати оферта от 27,5 млн. и бонуси в размер на 7,5 милиона. И тази оферта беше отклонена. Счита се, че сега Ливърпул иска 45 милиона евро. Очаква се през следващите седмици спортният директор на баварците Хасан Салихимиджич да пътува лично до Англия, за да финализира преговорите по най-бърз начин.