Ще подпише, няма да подпише. Ще бъде продаден, няма да бъде продаден. Всичко това вече е в миналото. Поне засега. Марко Ройс продължи договора си с Борусия (Дортмунд). Новият контракт е до 2019 година. И най-хубавото в случая е, че в него няма клауза за освобождаване. Предходното споразумение бе до 2017-а.

"Много съм щастлив, че оставам в клуба. Дортмунд е родният ми град, а Борусия просто моят отбор. Пожелавам си едно успешно бъдеще както за мен, така и за тима. Разбира се, то няма да е възможно без фантастичната подкрепа на феновете ни. Има много работа за вършене и искам да съм здрав за нея", коментира 25-годишният Ройс.

Според "Билд" до вчера е имало шанс крилото да бъде трансфериран в Испания. Реал (Мадрид) желаеше силно германския национал и 25-те милиона евро, вписани в клауза в стария договор, нямаше да са проблем за европейския гранд. Но целият този казус се преобърна и тръгна в друга посока.

"Никога не позволихме слуховете да ни повлияят. Винаги виждахме нашите шансове в преговорите. Вярвахме, че бъдещето на този страхотен футболист е в Борусия. Марко може да се превърне в легенда на Дортмунд, както Уве Зелер за Хамбург и Стивън Джерард за Ливърпул. Много се гордеем с решението му, защото това показва колко високо оценява клуба въпреки кризата от спортно естество, в която се намираме", коментира Вацке.