Керчем Аякс спечели купата на остров Гозо, след като на финала победи с 4:3 след продължения шампиона Надур Йънгстърс. С основна заслуга за успеха на Керчем отново бяха двамата българи - Петър Кюмюрджиев и Стойко Сакалиев.

Бившият нападател на ЦСКА откри резултата от дузпа, която беше отсъдена заради нарушение срещу него от страна на вратаря, като стражът на Надур видя и червения картон при фаула. След това обаче с доста обрати редовното време завърши 3:3. Пет минути преди края на продълженията, когато всички се бяха настроили за изпълнение на дузпи, комбинация на Кюмюрджиев и Сакалиев завърши с центриране на последния и победен гол за Керчем.

Веднага след края на мача играчите се натовариха на двуетажен автобус, с който направиха тур за овации из Гозо. След това целият отбор заедно с ръководството и феновете се събра да празнува до сутринта в клубния ресторант. Така Керчем прибави и Купата на острова, намиращ се близо до Малта, във витрината си и направи сезона още по-успешен. Само преди седмица завърши местното първенство, в което зелено-белите завършиха на 2-а позиция, след Надур. Двата отбора ще се изправят един срещу друг и на 4-и май във финал за Суперкупата, с който ще бъде закрит сезона.