Мохамед Салах продължава да демонстрира головата си форма, а Ливърпул записа шеста поредна победа във Висшата лига, постигайки домакински успех с 1:0 над Брентфорд.

Салах вкара единственото попадение в мача в 13-ата минута и стана първият футболист в историята на мърсисайдци, който се разписва в девет поредни домакински мача във всички турнири. Това беше неговият гол №100 за „червените“ на „Анфилд“.

30-ото попадение на египтянина запази шансовете на Ливърпул за класиране за Шампионската лига през следващия сезон. Тимът на Юрген Клоп е на пето място в класирането с 62 точки, на една зад четвъртия Манчестър Юнайтед, който е с два мача по-малко.

Брентфорд се добра до изравнително попадение в 39-ата минута, но след преглеждане на ситуацията с ВАР голът беше отменен. През второто полувреме Коди Гакпо пропусна отлична възможност да удвои аванса на домакините.

Преди началото на мача много фенове на Ливърпул освиркаха националния химн на Англия, който беше изпълнен в чест на състоялата се днес коронация на крал Чарлз III.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!