Ливърпул се върна на върха във Висшата лига, след като надви гостуващия Фулъм с 2:0 на своя "Анфийлд". Головете за мърсисайдци вкараха Мохамед Салах (41) и Джердан Шакири (53). 

Срещата започна с очакван домакински натиск, като още в 13-ата минута Джердан Шакири застраши сериозно вратата на котиджърс с прекрасен изстрел, но той бе неточен. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ливърпул продължи да доминира, но чудесна възможност се откри не пред тях, а пред Фулъм. В 24-ата минута Раян Сесеньон бе изведен сам срещу Алисон Бекер, но стреля встрани от вратата на бразилския страж. 

В 41-ата минута Фулъм стигна до гол чрез Александър Митрович, но той бе отменен заради засада. Още при последвалата контраатака Трент Александър-Арнолд пусна извеждащ пас за Салах, който стигна с топката в наказателното поле на котиджърс и матира техния страж - 1:0.

Второто полувреме започна повече от прекрасно за мърисайдци, които решиха на практика всичко в двубоя с втори гол. Негов автор бе Джердан Шакири, получил страхотен пас от Андрю Робъртсън - 2:0.

След втория гол мърсисайдци тотално отчаяха своя съперник и не му позволиха да стигне до каквито и да е по-сериозни ситуации, запазвайки суха мрежа и вземайки трите точки.

С този успех Ливърпул излиза начело във Висшата лига с актив от 30 точки, като е с 1 повече от втория Манчестър Сити, на който обаче му предстои дерби с Манчестър Юнайтед по-късно днес. Фулъм от своя страна остава на двадесетото място с едва 5 пункта.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019