Мениджърът на Уест Хям Сам Алардайс открито пожела да наследи италианеца Фабио Капело на поста селекционер на английския национален отбор.

Алардайс се надява, че след Евро 2012 в Полша и Украйна догодина ще може да поеме Англия, след като Фабио Капело се оттегли в почивка.

Още през 2006 година 56-годишният специалист бе кандидат за селекционер на “трите лъва”, но тогава бе предпочетен Стив Макларън. Шест години по-късно Алардайс може и да осъществи мечтата си.

“Бих вървял през горящи въглени, за да получа тази работа. От дълго време насам това е една мечта за мен”, сподели Сам Алардайс пред репортери.

Фабио Капело, който все още е селекционер на Англия, обяви още миналата есен, че след Евро 2012 в Полша и Украйна ще спре да се занимава с футбол. От тогава слуховете за неговия наследник начело на “трите лъва” не спират.

“Искам с Уест Хям да спечелим веднага промоция във Висшата лига и да си създам име. Едва тогава искам да стана селекционер на Англия. Вече постигнах много повече с Болтън, отколкото очаквах”, завърши Алардайс, който водеше Уондърърс от 1999 до 2007 година и веднъж изведе тима до полуфинал във ФА Къп. /БЛИЦ