Сам Алардайс остава мениджър на Уест Хям, след като днес е провел разговори с ръководството на клуба, обяви официалният сайт на „чуковете“.
 
59-годишният специалист класира тима на 13-о място в последния сезон на Висшата лига, но беше сериозно критикуван от феновете заради представянето на отбора и стила на игра.
 
След победата с 2:1 над Хъл Сити през март Уест Хям беше освиркан от своите привърженици, след като не успя да наложи доминация над „тигрите“, въпреки че повече от чак игра с човек повече. Недоволство от феновете имаше и след загубата от Уест Бромич през април заради избраната от Алардайс тактика с дълги подавания.
 
Заради това след днешната среща с ръководството стана ясно, че Големия Сам ще се сдобие с нов асистент, който ще отговаря за представянето на отбора в атака. Освен това управата поема работата по селекцията и наблюдаването на играчи.
 
Сам Алардайс пое Уест Хям през лятото на 2011 г. и изведе тима до промоция във Висшата лига след само един сезон в Чемпиъншип. През миналия сезон той класира „чуковете“ на 10-о място в елита.