Вратарят Петър Денчев изигра поредния си страхотен мач за Навбахор срещу силен съперник от първенството на Узбекистан. Тимът на българския вратар обаче загуби с 0:1 от претендента за шампионската титла Пахтакор.

Единствения гол в този мач от 22-ия кръг отбеляза сърбинът Боян Миладинович от дузпа в четвъртата минута на продължението на редовното време. Интересно е да се отбележи, че главен съдия бе Валентин Коваленко. Именно той посочи на два пъти бялата точка при поражението на Навбахор с 0:1 като гост на Насаф от 17-ия кръг на шампионата. Тогава Денчев отрази първия изстрел на капитана Артур Геворкян в началото на срещата, който допреди това пет години не бе пропускал. След това халфът не сбърка в 88-ата минута.

Срещу Пахтакор изглеждаше така, че двете нули ще се запазят след силната игра на защитата и няколко великолепни спасявания на пловдивчанина за радост на 10-те хиляди зрители. Секунди преди последния съдийски сигнал обаче беларусинът Юрий Рижко извърши нарушение, което доведе до дузпа, гол и съответно загуба. Признание за представянето на Денчев е, че той отново бе определен за Играч на мача срещу един от силните тимове в лигата.

Именно столичани са спрягани за шампион, независимо че в момента лидер с три точки повече и среща пасив е Локомотив (Ташкент). Пахтакор е втори с 51 т. и два двубоя по-малко спрямо "железничарите". Навбахор пък се смъкна до деветата позиция с 23 точки.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ