Играещият под наем в Олимпик (Марсилия) халф Джоуи Бартън, който е собственост на КПР, единствен до този момент се обяви в защита на Луис Суарес. Уругвайският голмайстор на Ливърпул захапа за ръката защитника на Челси Бранислав Иванович по време на дербито между двата тима, завършило 2:2 на "Анфийлд". Впоследствие 26-годишният нападател се извини на сръбския защитник чрез профила си в „Туитър”, но критиките по негов адрес от различни футболни легенди не спират. Само Джои Бартън обаче реши да се изкаже в полза на уругваеца.

„Суарес е добър футболист. Да, той сбърка и не трябваше да хапе Иванович. Суарес обаче е футболист, който играе на ръба и рискува. Ако не беше такъв, то той нямаше да бъде голям талант. Отборът на Ливърпул ще бъде луд, ако не го подкрепи. Ако не го направят, съм сигурен, че ще има опашка от клубове, която ще се вие пред стадиона“, коментира Бартън в профила си на социалната мрежа „Туитър“.

„Всеки един футболен фен желае да има такъв играч като Суарес в любимия си отбор. Не мога защитя ухапването, но защитавам човекът Суарес. Освен това той се извини на Иванович. Най-вероятно Суарес ще бъде наказан. Няма съмнение в това, че ще бъде глобен от клуба. Той обаче е човек“, допълва 30-годишният халф.

Междувременно мениджър директорът на Ливърпул Йън Айър обяви, че клубът ще наложи дисциплинарно наказание на Суарес за постъпката му спрямо Иванович.

„Поведението на Суарес не отговаря на клуб като Ливърпул. Луис осъзнава, че той дърпа надолу не само себе си, а и всички свързани с клуба. Ще изчакаме действията от страна на ФА, но ние също ще се занимаваме с този въпрос. Суарес ще бъде наказан по клубния правилник“, обеща Айър.