Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Селтик успя да измъкне победата с 1:0 като гост на Рейнджърс в голямото дерби на шотландския футбол. В герой за "детелините" се превърна японецът Кього Фурухаши, който се разписа в добавеното време на първата част.

Преди почивката "сините" имаха превъзходство, но попадение на Раби Матондо 39-ата секунда беше отменено заради засада.

В 25-ата минута Фурухаши като по чудо не се разписа във вратата на домакините, след като остана сам срещу Джак Бътланд. 

Три минути след това Сирил Десерс отне топката от Густаф Лагербиелке и подаде за Кемар Рууф, който реализира във вратата на "зелено-белите". И това попадение на Рейнджърс обаче не беше признато. Този път беше маркирано нарушение на Десерс срещу Лагербиелке.

Във втората минута на добавеното време на първата част Матю О'Райли подаде с глава към Фурухаши през центъра на защитата на домакините и японецът се разписа, давайки преднина на Селтик.

През втората част в първото дерби на Глазгоу за сезона, играно без гостуващи фенове, домакините доминираха в опит за изравняване, но в 50-ата минута Лиел Абада пропусна да реализира втори гол в полза на шампионите. Последва опасен шут на Джеймс Тавърниър, който не намери целта в 62-ата минута, а малко след това Бътланд се намеси решително след удар на Один Холм.

Четвърт час преди края на редовното време Сам Ламърс беше изведен сам срещу стража на Селтик Джо Харт, но пропусна да изравни. 

Селтик има 10 точки на първо място в класирането, докато Рейнджърс е на четвърта позиция с 4 точки по-малко. Припомняме, че преди седмица "детелините" бяха отчаяни от българския вратар Димитър Митов, който блесна с редица спасявания при нулевото равенство между гранда и Сейнт Джонстън.