Треньорът на Рома Жозе Моуриньо може да поеме националния отбор на Португалия едва през следващото лято, съобщава „Retesport“. Според информацията, основното препятствие на сключването на споразумение със Специалния е настоящият му договор с „вълците“, който е до лятото на 2024 г.

Преди часове отпадна другата спънка за контракта на Моуриньо, след като се появиха съобщения, че настоящият селекционер Фернандо Сантош е освободен от поста си. Не се споменава обаче дали 68-годишният специалист ще получи компенсация от 7 милиона евро, каквато бе записана в договора му.

Изданието отбелязва, че е изключено контрактът на Моуриньо с Рома да бъде прекратен в хода на текущия сезон. Потенциално назначение на 59-годишния специалист начело на европейските шампиони за 2016 г. може да се случи едва през следващото лято. Очакванията са той да подпише договор за период от три години.

Ако Специалния и „вълците“ се разберат да прекратят взаимоотношенията си след края на сезона, временно начело на Португалия ще застане Руи Жорже, който в момента води младежкия национален отбор на Португалия.