Голмайсторът на Барселона Лионел Меси продължава да се стреми към най-различни рекорди в световния футбол и поредният такъв е да стана най-резултатен футболист за един клуб. 31-годишният аржентинец вкара два гола за каталунците при загубата от Бетис (3:4) миналата неделя и изпревари германската легенда Герд Мюлер, който 565 попадения за Байерн.

Меси има 566 гола в 650 официални срещи с екипа на Барса, като най-резултатен за аржентинеца е сезон 2011/12, когато се разписва 73 пъти в противниковите врати. Най-много голове нападателят е вкарвал срещу Севиля (32 попадения), Атлетико Мадрид (28) и Реал Мадрид (26), а най-гостоприемни за аржентинеца са били стадионите „Сантяго Бернабеу“ (15), „Висенте Калдерон“ (14) и „Риасор“ (13) при визити на каталунците.

Пред Меси във вечната класация остава само Краля на футбола. Пеле има 643 попадения за 18 сезона с екипа на Сантос от 1957 до 1974 година, като е със 77 гола пред аржентинеца, който се разписва средно над 50 пъти на година от 2010-а насам.

Наскоро Лео Меси заяви, че възнамерява да завърши кариерата си в Барса, а това означава, че през цялата си кариера той ще е играл само за един клуб. С това не могат се похвалят нито Пеле, нито Герд Мюлер.

Големият конкурент на аржентинеца на зеления терен Кристиано Роналдо е на пета позиция във вечната класация. Той е лидер във вечната голмайсторска листа на Реал (Мадрид) с 450 попадения, но от този сезон играе за Ювентус. Португалецът остана на 23 гола зад друга легенда на родината си Еузебио, който е четвърти във въпросната класация.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК