Силните изяви на Кирил Десподов в австрийския Щурм (Грац) му донесоха сериозно признание от авторитетния сайт „Transfermarkt”. Откакто българският национал отново играе под ръководството на Нестор Ел Маестро, цената му е скочила с един милион евро.

Към момента 23-годишният нападател е оценен на 4 милиона евро, а през лятото, когато беше преотстъпен от Каляри на Щурм, цената му беше 3 млн. Това го прави най-скъпият играч в състава на тима от Грац и 13-ият най-скъп в австрийското първенство.

Интересното е, че в началото на годината, когато ЦСКА продаде Десподов на италианския тим, имаше разминаване в оценката на „Transfermarkt” и парите, платени от Каляри. Тогава клубът от Сардиния плати 3,5 милиона евро, а според авторитетния сайт цената на футболиста беше с половин милион по-ниска.

За целта трябва да се отбележи, че цените на авторитетния сайт се базират на редица фактори. Най-важните сред тях са представянето на играча, постоянството на силните изяви, възрастта и др. Цената на „Transfermarkt” няма нищо общо с пазарната цена на футболиста.