Стойчо Младенов и още петима българи бяха блокирани в старата казахстанска столица Алмати и имаха затруднение с придвижването до Кизилорда, където да се включат в подготовката на Кайсар за подновяването на първенството, научи БЛИЦ СПОРТ.

След дълги перипетии българската група успява да стигне до Казахстан, където два дни беше блокирана в Алмати заради мерките за ограничение на коронавируса. Нападателят Алекс Колев, треньорът Младенов и хората от екипа му часове наред не получаваха никакъв отговор от властите на въпросите кога ще може да продължат по пътя си към Кизилорда.

Българската група замина за Казахстан в понеделник. Те пътуваха до Истанбул, откъдето имаха полет към бившата съветска република. В турския мегаполис се оказват блокирани и изпускат полета, а заради това „изгарят“ с пари за самолетни билети. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След една прекарана нощ в истанбулски хотел българската група успява да излети за Казахстан, където каца в Алмати, а чак днес успя да стигне до Кизилорда.

В същото време стана ясно, че има съмнения за заразени с коронавирус играчи на Кайсар. Подобни притеснения има и за футболисти на Атирау и Астана.

Петима играчи на бившия тим на Станимир Стоилов са проявили симптоми на COVID-19 след скорошна контролна среща с юношеска формация. Това е наложило всички играчи на Астана да се подложат на тестове, но все още няма яснота за резултатите им.

В момента казахстанските отбори се подготвят за рестартирането на сезона. Мачовете трябва да се подновят на 1 юли. Първенството беше прекратено в средата на март след изиграването на два кръга.

Под ръководството на Стойчо Младенов Кайсар, където играе и българският нападател Алекс Колев, стартира с две победи – успехи с по 1:0 над Иртиш и Окжетпес.