Една от легендите на африканския футбол и Камерун Самуел Ето'о официално бе представен от новия си клуб Сампдория, след като подписа договор за 3 години и половина до лятото на 2018 година. Бившият нападател на Барселона, Интер и Челси сам се похвали за трансфера си в профила си на социалната мрежа „Туитър”, а Сампдория и Евертън също потвърдиха новината. Моряците привличат нападателя като свободен агент, въпреки че той имаше договор с английския тим до края на сезона.

33-годишният камерунецът игра за Евертън само половин сезон и вкара само един гол в 14 мача с екипа на „карамелите”, след като преди това носеше екипа на Челси. Според различни спекулации той ще получава по 1 милион паунда заплата на сезон.

Сампдория е 11-ата спирка в кариерата на Самуел Ето’о, който започва в камерунския Каджи Спортс, след което преминава в академията на Реал (Мадрид), но е преотстъпван под наем в Леганес, Еспаньол и Майорка, където преминава за постоянно през 2000 година. В кариерата си последователно играе още за Барселона, Интер, Анжи (Махачкала), Челси и Евертън. За националния отбор на Камерун има 118 мача и 56 гола, но се оттегля през лятото на 2014 година.