Сампдория ще изиграе приятелски мач срещу Марсилия. Срещата ще бъде за трофея "Рикардо Гароне", наречен така в чест на бившия президент на италианския клуб, който почина през януари. Мачът е насрочен за 3 август на стадион "Луиджи Ферарис". Рикардо Гароне беше начело на Сампдория от 2002 година, а след смъртта му клубните дела пое синът му Едуардо.

Рикардо Гароне почина на 76-годишна възраст. Трагедията се случи само два дни преди бизнесменът да посрещне 77-ия си рожден ден. Гароне беше в лошо здравословно състояние през последните месеци. Той неофициално се оттегли от оперативната работа след изпадането на Самп от елита през 2011 година, като бе наследен от Едуардо.

Гароне закупи Сампдория през 2002 година от Енрико Монтовани и веднага вкара отбора в Серия “А”. Най-големият успех на тима под негово ръководство беше 4-ото място през сезон 2009/10 и участието в квалификациите на Шампионската лига, където Сампдория отпадна след сблъсък с Вердер (Бремен). "Моряците" завършиха на 14-о място през миналия сезон в Серия "А", а Марсилия стана вицешампион на Франция.