Сан Хосе Ърткуейкс продължава с късните си победи дори и след края на редовния сезон на Мейджър Лийг Сокър (МЛС). В неделя гостуващият тим "разтърси" Дейвид Бекъм и компания от ЛА Галакси, след като с гол в продълженията на Виктор Бернардес донесе успеха с 1:0 на Сан Хосе в първия мач от полуфиналите на Западната конференция.

Галакси демонстрира игра на много високо ниво, но сякаш никой от футболистите нямаше амбициите за нещо повече. Галакси изпусна отлична възможност да поведе. Центриране от фаул на Дейвид Бекъм намери Роби Кийн, чийто удар с глава мина покрай гредата. Липсваше обаче активност в предни позиции, откъдето евентуално можеше да се създаде нещо пред вратата на Сан Хосе.

След почивката Галакси изглеждаше по-обещаващ. Отборът се изнесе в по-предни позиция. Топката се владеeше продължително, но липсваше точност, както и креативност пред центъра в посока вратата. С изтичането на времето умората в състезателите на домакините след мач три дни по-рано си кaза думата.

Това позволи на гостите да се раздвижат и на свой ред да опитат късмета си. Равенството също изглеждаше добър резултат, като се има предвид, че реваншът в сряда е на собствен терен. В края пък Роби Кийн беше разочарован, защото негов удар срещна напречната греда. Изглеждаше нулевото равенство ще се запази.

В 94-ата обаче Саундърс беше безпомощен срещу Бернардес и Куейкс стигна до успеха. Ако в неделя вечер играчите на Галакси изглеждаха уморени, то как ли ще изглежда отборът в сряда вечер по време на реванша. Равенство ще прати Сан Хосе на финала на Западната конференция.