Борусия (Дортмунд) продължава без загуба от началото на сезона в Бундеслигата. В мач от 14 кръг тимът на Люсиен Фавър се наложи с 2:1 като гост на Шалке 04 в Рурското дерби.

Томас Дилейни даде равен аванс на „жълто-черните“ още в 7-ата минута, когато с глава засече центриране на Марко Ройс от фаул отляво.

В 60-ата минута Шалке 04 получи дузпа, като решението на съдията Даниел Зиберт дойде след намесата на ВАР. При прегледа на видеозаписа стана видно, че Ройс прави нарушение срещу Амин Арит. Даниел Калиджури беше точен при изпълнението си от бялата точка.

Четвърт час по-късно Джейдън Санчо донесе победата на Борусия. Английският младежки национал проби отляво след двойно подаване с Рафаел Герейро и стреля точно във вратата на Ралф Ферман.

На 18 години, осем месеца и 13 дни Санчо стана най-младият играч на дортмундци с гол в Рурското дерби. Той подобри досегашния рекорд на Ралф Рикен, който на 28 октомври 1995 година е точен при успеха с 2:1, когато е на 19 години и 110 дни.

С този успех, пети пореден в първенството, Борусия (Дортмунд) събра актив от 36 точки и еднолично оглавява класирането с аванс от девет пред Байерн. Шалке 04 е на 13-а позиция с 14 точки, на при пред опасната зона на класирането. „Кралскосините“ нямат победа вече втори пореден мач в Бундеслигата, след като в предишния кръг направиха 1:1 с Хофенхайм.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19