Санфрече Хирошима спечели шампионската титла от Джей Лигата за първи път в историята си. Това стана факт след победата с 4:1 над Серезо Осака в мач от 33 кръг. Първото място в класирането за сезон 2012 осигури на бившия тим на Илиян Стоянов участие в Световното клубно първенство през декември.
 
Домакинската загуба на Вегалта Сендай от застрашения от изпадане Албирекс Нийгата даде на Хирошима аванс от 4 точки един кръг преди края на първенството. Санфрече е с 61 точки.
 
Йоджиро Такахаги, Тоширо Аояма и Хисато Сато се разписаха за Санфрече Хирошима през първото полувреме, а Хироноки Ишикава се разписа през втората част. Такума Едамура с глава вкара почетното попадение за Серезо Осака.
 
“Извървяхме много трудни години, за да стигнем до върха. Вероятно не сме били най-атрактивния отбор, но този успех е постигнат с подкрепата на нашите фенове”, заяви капитанът Хисато Сато.
 
Това е първият трофей на Санфрече Хирошима от 2008 г. насам, когато тимът взе Суперкупата на Япония. За последно футболния тим от Хирошима взе шампионската титла през 1970 г., но тогава първенството е аматьорско. Професионалната Джей Лига беше основана през 1992 г.