Сантандер победи с 3:2 като домакин Севиля в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион. Победното попадение за Сантандер падна във втората минута на добавеното време. Домакините играха повече от едно полувреме с човек по-малко.

Още в 12-ата минута Кристиан Фернандес изведе Сантандер напред в резултата. Пет минути след това андалусийците получиха прекрасен шанс да изравнят резултата. Голмайсторът Кристиан Фернандес фаулира в наказателното поле Хесус Навас и бе отсъдена дузпа в полза на Севиля. Стражът на домакините Тоньо обаче спаси удара от бялата точка на Алваро Негредо.

Две минути след пропусната от Негредо дузпа, положението на гостите се влоши. Новото попълнение Иван Ракитич си отбеляза нелеп автогол, засичайки топката в собствената си мрежа след центриране на Кенеди Бакърджолу от фаул - 2:0 за Сантандер. В 39-ата минута Кристиан Фернандес получи червен картон за груб фаул срещу Маамаду Дабо. Севиля остана с човек повече и минута след това Федерико Фасио заби топката в мрежата на Сантандер с глава след центриране от фаул на Иван Ракитич.

В 83-ата минута Севиля получи право да изпълни втора дузпа. Кенеди ритна в главата Диего Капел от Севиля и съдията Итуралде Гонсалес посочи бялата точка. Този път зад топката застана Луиш Фабиано и с хладнокръвно изпълнение бразилецът изравни резултата – 2:2. Във втората минута на добавеното време опитният вратар на Севиля Андрес Палоп излезе рисковано напред, вероятно в опит да се включи в атаката на тима си. Тази проява на ветерана обаче бе наказана от Мануел Арана, който с майсторски удар прехвърли Палоп и топката се оплете в мрежата на гостите за крайното 3:2 за Сантандер.

В класирането домакините се изкачиха на 12-о място с 25 точки, а Севиля заема 7-а позиция с 31./БЛИЦ