Президентът на Сантос Луис Алвардо де Оливейра Рибейро загуби своето търпение във връзка с неспирните опити на Реал (Мадрид) да привлече до края на летния трансферен прозорец младата звезда на бразилския футбол Неймар. Рибейро заплаши „кралският клуб” с ФИФА заради неразрешени преговори с нападателя.

Победителят в тазгодишното издание на „Копа Либертадорес” Сантос иска на всяка цена да задържи Неймар за световното клубно първенство, въпреки че Реал (Мадрид) е готов да плати 45 милиона евро, които са записани като освобождаваща клауза в договора на нападателя. Според бразилските медии представители на „белия балет” вече са провели разговори с личния мениджър на голаджията.

„Ако Реал (Мадрид) или някой друг клуб се реши да плати въпросната сума, ние нямаме опция, но можем да сигнализираме на ФИФА, тъй като те преговарят с него без наше разрешение. Преговорите се провалиха и няма да бъдат подновявани”, сподели Риберой пред местното издание „Тера”.

„Реал (Мадрид) е водил разговори с мениджъра на Неймар в Париж и му е направил интересно предложение. Казах му, че ние не искаме да го освободим, а и самият той иска да остане. Мога да ви уверя, че Неймар ще играе на световното клубно първенство. Казах го и преди и е така, както е”, допълни още босът на Сантос.

19-годишният нападател има договор със Сантос до лятото на 2015 година, клубове като Реал (Мадрид), Барселона и Челси са готови да платят минималната трансферна сума от 45 милиона еро, за да имат Неймар в редиците си. /БЛИЦ