Бразилският Сантос уволни треньора си Доривал Жуниор, след като той отказа да намали наказанието, наложено на звездата на тима Неймар пред днешното градско дерби с Коринтианс. Доривал наказа Неймар заради скарване между двамата, след като треньорът не позволи на футболиста да изпълни дузпа по време на мача с Гоянензе преди седмица.
 
Наставникът настоя наказателния удар в 82-ата минута при резултат 1:2 да бъде бит от Марсел. 18-годишният Неймар остана недоволен и обърна гръб на изпълнението на дузпата, която Марсел вкара. Сантос спечели с 4:2 след два късни гола на Алекс Сандро. След това Неймар вдигна скандал на Доривал до страничната линия, а двамата бяха прекъснати чак след намесата на страничния съдия. Въпреки че тийнейджърът се извини, треньорът поиска наказание за недисциплинирания играч, който се скара и с капитана Еду Драсена.
 
Доривал настоя за наказание от поне 15 дни и заплаши да напусне, ако не получи подкрепата на управата на Сантос. Неймар бе оставен извън групата при нулевото равенство с Гуарани в неделя. За днешния мач обаче ръководството на клуба реши, че Неймар трябва да се върне в състава и уволни треньора. Мястото на Доривал временно ще бъде заето от Марсело Мартелоте./БЛИЦ