Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес заяви, че се планира модернизиране на “Сантяго Бернабеу” и превръщането му в пример за най-добро спортно съоръжение в света.

“Стадионът трябва да претърпи модернизация и трябва да се превърне в символ на техниката. Искаме да го променим и да го превърнем в пример за модернизация, за спорта и за града Мадрид. Искаме да го превърнем в съоръжение с неповторими качества и красота, която да прекрачва всички граници”, сподели Флорентино Перес.

“Всички места на стадиона трябва да са покрити, за да нямат грижи феновете с времето. Ще увеличим турнетата за музея и стадиона, които в момента се посещават годишно от над 750 000 души и са важна туристическа атракция на Мадрид”, допълни босът във връзка с обновяването на стадиона.

Освен това Флорентино Перес за пореден път изрази доверието си към португалския наставник Жозе Моуриньо и заяви, че за него няма по-добър треньор в света от Специалния. Според Перес само с Моуриньор “кралският клуб” може да спечели Шампионската лига.

“Ние вярваме в отбора и в най-добрия треньор в света – Жозе Моуриньо. Той показва какво означава да си треньор на Реал. Той разполага с голяма доза съчувствие и пасва идеално на клуба ни. Нямам съмнение в неговата отдаденост към Реал”, заяви Перес на годишното отчетно събрание на клуба. .

“Искаме да осъществим мечтата си за десета европейска клубна титла колкото се може по-скоро. Не трябва да забравяме, че до предио две години не бяхме сред топфаворитите за за титлата. Миналата година стигнахме полуфиналите, което бяхме направили за последно през сезон 2002/03. Спечелихме повече точки от всички останали в груповата фаза и бяхме отбора с най-много отбелязани голове и най-малко допуснати попадения”, допълни Перес, цитиран от официалния сайт на “белия балет”. /БЛИЦ