Трикратният носител на Копа Либертадорес Сао Пауло се класира на полуфиналите на настоящото издание на турнира, след като постигна домакинска победа с 2:0 над останалия с 10 души Крузейро. Крузейро, който бе загубил и първата среща с 0:2, получи ранен удар и на реванша. Нападателят на тима Клебер бе изгонен още в първата минута на мача заради удар с лакът срещу Ричарлисон.

Сао Пауло взе аванс в средата на първото полувреме, когато халфът Ернанеш от воле засече центриране на Жулио Сезар. Осем минути след почивката Жулио Сезар отново бе в основата на втория гол. Негово центриране бе свалено с глава от Фернандо, а Дагоберто прехвърли вратаря Фабио. Ернанеш и Дагоберто бяха автори на попаденията и в първия мач.

Естудиантес, който през миналата година спечели Копа Либертадорес след победа над Крузейро, днес приема бразилския Интернасионал, след като загуби с 0:1 в първия мач. Фламенго гостува на Универсидад де Чили, след като допусна домакинска загуба с 2:3 в първата среща. Мексиканският Чивас вече си гарантира участие на полуфиналите след 2:0 над парагвайския Либертад във вторник (3:0 в първия мач). Полуфиналите ще се играят след края на световното първенство в ЮАР./БЛИЦ